fredag 25 juni 2010

Estetiska linjen

Såg att jag fått frågan om jag har gått i konstskola/estetiska linjen från några läsare och svaret på den frågan är: JA, det har jag! ^^ Jag har alltid älskat att måla och det har alltid varit mitt favorit-"ämne" i skolan!
I 5:an så fick jag hem en broschyr om Södertörns Friskola. Såg att dem hade olika riktlinjer (bl.a Bild & form). Blev väldigt nyfiken och gick dit på Öppet Hus. Jag sökte in och när ansökningsbrevet kom så stod det att jag stod 2:a i kön (alltså, om någon som kommit in 'direkt' tackar nej så får jag platsen istället). Efter ca 2 veckor så ringde pappa till skolan för att fråga om det fanns någon plats. Rektorn sa då att jag stod 1:a i kön. Hon berättade även att hon precis då stod bredvid bildläraren som hade frågat henne om hon kunde göra ett undantag och göra en extraplats i bildklassen. Det visade sig vara mig han pratade om! Han hade tittat på mina bilder en gång till och han ville så gärna att jag skulle börja i hans klass (hihi, gissa om jag var stolt eller vad??) så han hade bett rektorn om hon kunde göra ett undantag och fixa en extraplats. Så jag blev frågad direkt på telefon av rektorn och min bildlärare; "Vill du börja här så fixar vi en plats åt dig. Är du intresserad?" Jag tackade självklart ja! Så jag gick Bild & Form linjen års.k 6-9.

När jag skulle söka till gymnasiet sökte in till Tumba Gymnasiums Estetiska linje: Animation med Bild & form. När jag gick ur 9:an hade jag IG i 3 ämnen, jag hoppade av franskan i årskurs 8 (för jag fattade inte ett skit) och tog istället extra-engelska för att satsa högre på engelskan istället (för jag kommer nog ha större nytta av engelska än franska i framtiden -speciellt om min systers man är amerikansk) så mina slutpoäng var 150 om jag minns rätt. Trodde inte att jag skulle ha en chans att komma in på gymnasiet med så låga poäng men jag skickade in mina bilder ändå till Tumba och när jag fick mitt brev om jag kommit in eller inte så blev jag helt paff. 470 poäng hade jag fått helt plötsligt.... 

Jag fattade inte hur jag kunde ha gått från 150 till nästan 500 men det stod på lappen man fick hem att om man fått betyget "G" på bilderna som man skickat in så får man 160p (=16 st G) "VG" = 240p och "MVG" = 320p. Så då lägger man ihop sina slutpoäng från 9:an + sina poäng man fick på ansökning-bilderna och då fick jag 470p. STOLT eller vad!? (Högsta poängen av alla i familjen, haha!) (sökte även till Huddinge Gym. och fick mvg där oxå) Så jag gick 1 år på Tumba G. och när vi skulle göra vår första film på animationen så sa mina lärare att detta var den bäst gjorda film dom någonsin sett gjord av en elev på Tumba. Gissa om jag var stolt då också?? Dom frågade även om dom fick vissa min film för andra elever/klasser som ett exempel och så satte dom även ut den på internet. Fick även MVG i alla ämnen som hade med bild att göra.

Men så började jag andra året och jag hade precis gått igenom en jättestor depression och var fortfarande lite deprimerad så jag kände att jag ville ta en paus från allt. Har varit hemma sen i slutet av september förra året. Tror jag ska börja plugga på distans nu till vintern och se om man får ett jobb.

2 kommentarer:

  1. Oj, då har du nästan gått i konstklasser/estetiska linjen i hela ditt "skolliv" kan man säga :P Men förstår att du ville gå i bildklass eftersom du är så duktig!

    SvaraRadera
  2. Hihi, vad kul att läraren ville fixa en extraplats åt dig! ^^

    SvaraRadera

❤ Sharing is Caring ❤