torsdag 5 augusti 2010

I'M BLIND!

Hade tid hos optikern idag. Gick inte så bra.. fast det visste jag att det inte skulle göra. Var hos optikern för ca 2 år sedan och då sa min optiker att jag praktiskt taget var blind på ena ögat (alltså, inte att jag var blind blind, men att jag inte kunde läsa något över huvud taget med det och allting var suddigt. Som att titta på en immad spegel. Så jag fick linser och glasögon och använde det ett tag. Men samtidigt så åt jag Roaccutan vilket sabbar med hormonerna och märkte efter ett tag att jag såg sämre med linserna än när jag inte bar dem. Så gick tillbaka till optikern och då så sa han (helt paff, han hade aldrig varit med om detta tidigare) att mitt synfel var helt borta! Han kallade sig min "healer" då, haha. Men kort därefter slutade jag med Roaccutan och då började jag se dåligt igen. Använde glasögonen då och då men dom hjälpte inte så mycket, vaknade/vaknar även med huvudvärk varje morgon så pappa beställde en ny tid till optikern (idag då) och nu har mitt synfel nästan helt kommit tillbaka på ena ögat + blivit lite sämre på andra också. Så ska börja använda läsglasögon. Blir klara om ca 10 dagar, men har jag stått ut i snart ett år kan jag nog stå ut en vecka till. ;) 
Look what daddy bought for me today! Perfekt till min HK-sammling :)

8 kommentarer:

 1. Jäklar, vilka snygga naglar du har! :O
  Är det dina egna eller låtsas??

  SvaraRadera
 2. Tack! :D
  Det är mina egna naglar! Äter silica-tabletter (vitamin C) som är jättebra för hud, hår och naglar! Rekommenderar STARKT att köpa dem om du vill att ditt hår ska växa snabbare och naglarna ska vara 'tåligare' och växa :)

  SvaraRadera
 3. Vad är Roaccutan för nått? :O

  SvaraRadera
 4. "Roaccutan är ett läkemedel mot acne. Det har varit en hel del diskussioner huruvida Roaccutan bör tas bort från marknaden eller inte pga alla biverkningar. Aftonbladet har t.ex skrivit om Jimmy Lindgren som begick självmord på grund av medicinen.
  I Sverige är Roaccutan förbjudet men kan skrivas ut på licens vid mycket allvarliga fall av acne. Idag brukar det inte finnas någon anledning att använda Roaccutan, vitamin B5 fungerar nästan lika bra och saknar allvarliga biverkningar. Men i vissa fall ger inte vitamin B5 tillräckligt bra resultat och då kan Roaccutan vara en sista lösning att överväga."

  Källa: http://www.akne.nu/roaccutan.php

  Hoppas det hjälpte dig nått :)

  SvaraRadera
 5. Men varför åt du det? Du verkar inte ha några problem med hyn ju! :)

  SvaraRadera
 6. Håller med Tove, du har ju jättefin hy! (:

  SvaraRadera
 7. Håller med ovanstående ^^

  SvaraRadera
 8. åhh, TACK för era snälla kommentarer❤ (^w^) Blir extra glad när jag får komplimanger om min hy! =D

  Ja, min hy är ju MYCKET bättre nu motsatt från vad det var för typ 2-3 år sedan men den är inte perfekt...(fast min hudläkare har sagt att det som är kvar nu är mest ärr - ser ut som rosa prickar fast dom 'står inte ut' utan huden känns len - så det kommer försvinna och blekna ut med tiden). Så det är jag glad för =)

  På bilderna så har jag ju smink samt att oftast blir mina bilder så mörka så jag måste fixa till ljuset i datan och då brukar hyn inte se lika 'tråkig & trött' ut =P

  -Fast det är nog mest jag själv som tänker på min acne eftersom jag står och 'inspekterar' i spegeln varje dag... x)

  SvaraRadera

❤ Sharing is Caring ❤