lördag 28 augusti 2010

Crayfish-Party

Idag är det kräftskiva som gäller (och jag som inte ens tycker om kräftor eller någon form av skaldjur och fisk...) Är det bara jag som även tycker att sättet man tillagar dem på är fruktansvärt?? :( Läste att 'bästa' sättet eller 'rätta' sättet att tillaga kräftor på är koka dem levande!? (>o< ;)  
Varför är det inte lika ont att koka levande kräftor och steka levande fisk som att koka en levande kattunge eller hundalp?? Är det för att dem inte är lika söta och luddiga, eller vad? Sånt här gör mig riktigt pissed off för dem flesta djuren avlas fram för att slaktas av oss. Det minsta vi kan göra då under den korta tid dom har i livet är att iallafall visa dem lite respekt. Därför skäms jag lite grann varje gång jag äter kött eller rensar en kyckling, men jag vet att jag omöjligt skulle klara mig på bara grönsaker och tofu eller vad man nu äter när man är vegiterian. :(
Jag är glad att vi i alla fall köper frysta kräftor, annars skulle jag väll sno dem släppa dem fria i närmsta sjö :P

3 kommentarer:

 1. Det går ju inte att döda en kräfta på något annats sätt. och ja de är mer humant att koka dom. De går fortast så. Så slipper dom lida.
  Jag vet att de låter hemskt. Men så är de.
  Dessutom säljs de väldigt sällan levande kräfter. Utan dom är döda..
  När du dödar andra djur så kör dom ofta med elchock först så dom dör på typ 2 sekunder. Och de är minst lidande där med.
  Men som vegietarian finns det så mycket mer man kan äta än bara grönskar och toufu.
  Ville bara kommentera då jag halkade in här på en slump. Men jag gillar din blogg måste jag säga.

  SvaraRadera
 2. Tack för din kommentar! :)

  Ja, jag vet att i de flesta länder så blir djuren slaktade på ett humant sätt, men ändå... :(
  Man har ju sett i så många videos och på nyheterna hur djur runt om i världen plågas och får trängas 10-tals eller 100-tals i små utrymmen. (Visserligen har detta inget med kräftor att göra...)
  Det gick ju på nyheterna för några månader sedan att folk i Taiwan (?) plågade och stressade upp hundarna så mycket som möjligt innan de dog för att köttet skulle bli mörare. Jag undrar bara HUR och VARFÖR man gör sånt? (Detta har definitivt inte något med kräftor att göra :P ) Därför är jag jätteglad att en stor del av samhället slaktar djuren på ett humant och smärtfritt sätt. Jag önskar bara att den andra delen a samhället kunde behandla djuren likadant..

  Men det är som du säger! Det är så det är, helt enkelt. JÄTTEtragiskt, men sant :(

  Tack igen för din kommentar och din åsikt! ^^
  Titta gärna in fler gånger!

  SvaraRadera
 3. Kräftor smakar skit XD

  SvaraRadera

❤ Sharing is Caring ❤