tisdag 16 november 2010

Childhood Memories

Av en slump fick jag syn på ett klipp från den teckande filmen The Secret of NIMH på Youtube. Och gud, vilka minnen man fick! :D Jag kommer ihåg att jag älskade den filmen när jag var liten (även om jag inte förstod så mycket utav den) och jag var så besviken när VHS-bandet gick sönder. Det är ju Don Bluth som har gjort den filmen och när jag sökte på hans namn såg jag att han även har gjort en massa andra filmer som jag var helt kär i när jag var yngre! (och jag är fortfarande galen i dem, måste jag erkänna). Bl.a: An American Tale, Land before Time, All Dogs go to Heaven, Rock-a-Doodle, Tummelisa, A troll in Central Park, The Pebble and the Penguin, Anastasia etc. En massa gamla favoriter! Jag kommer ihåg att varje fredag när vi skulle åka och hyra film (det var en tradition att alla barn fick hyra en varsin film i våran familj) var det nästan alltid någon av dessa filmer som jag valde :) De flesta av dessa filmer hade vi på VHS men dom blev bortslängda för längesen eftersom dom gick sönder :'( Åhh, vilka minnen, hihi.

4 kommentarer:

 1. Vi har the secret of Nimh pa Dvd som Abbie brukar titta pa, tyckte den va lite laskig nar ja va liten o tycker inte om att hon tittar pa den haha vill inte att hon ska bli radd :D Anastasia har vi ocksa pa TV:n som Abbie brukar titta pa.

  SvaraRadera
 2. haha, naaw :D Så hon har börjat titta på lite 'äldre' barnfilmer nu? :) Snuttis ❤
  Jag var också rädd för filmen när jag var liten och så fattade jag typ noll av handlingen så det är kul när man tittar på den nu och tänker: "Aha! Var det så dom menade!?" :P

  hehe, jag har Anastasia på DVD så då är man lite 'förberedd' när ni kommer och hälsar på ;)

  SvaraRadera
 3. Men åhh, jag kommer ihåg dom filmerna! :D Haha jag var jätterädd för T-rex i Landet för längesedan när jag var liten x)

  SvaraRadera

❤ Sharing is Caring ❤